Berkelland stemt over lening voor glasvezelaanleg

De gemeente Berkelland stelt mogelijk een lening van 5 miljoen euro beschikbaar voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Berkelland.

Bouwfonds CIF (Communication Infrastructure Fund) heeft plannen om de bewoners in het buitengebied van glasvezel te voorzien. Het plan volgt op de eerdere uitrol van glasvezel door het CIF in grote delen van de voormalige gemeente Borculo, schrijft de organisatie Glasvezel Buitengebied.

Ook in de Twentse buurgemeenten van Berkelland legt het CIF in samenwerking met Cogas nu een glasvezelnetwerk aan. Hierdoor ziet het CIF kans om ook de inwoners van het Berkellandse buitengebied aan te sluiten op glasvezel. Om dit te kunnen realiseren, vraagt het bouwfonds aan de gemeente Berkelland een lening ‘onder marktconforme condities’.

Volgens de verantwoordelijk wethouder wordt met het verstrekken van een lening aan het CIF de aanleg van glasvezel in het buitengebied op korte termijn mogelijk.

Of de lening ook verstrekt zal worden, hangt af van de raadsvergadering van 8 december, want dan wordt het voorstel van het college van burgemeester en wethouders behandeld.

Dit artikel is 323 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *