foto: Bright Access

Bright Access slaat vraagbundeling over in Oost Gelre

In de gemeente Oost Gelre krijgen meer bedrijventerreinen een glasvezelnetwerk. Om te voorkomen dat er te weinig belangstelling is, wordt het netwerk aangelegd zonder dat er vooraf een vraagbundeling wordt gehouden.

In Oost Gelre, om precies te zijn in Groenlo, krijgen de bedrijventerreinen Den Sliem & Laarberg op dit moment al glasvezel. Als dat project binnenkort is afgerond, wordt er ook glasvezel aangelegd in Lichtenvoorde op de bedrijventerreinen De Kamp, De Kamp Zuid en Lindebrook.

Het netwerk wordt aangelegd door Bright Access, in samenwerking met de gemeente en belangenvertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

Geen vraagbundeling

Opvallend is dat de vraagbundeling gewoon wordt overgeslagen. “In het verleden is vaak gebleken dat er bij vraagbundelingstrajecten onvoldoende belangstelling was, waardoor de aanleg helemaal niet doorging”, vertelt Bright Access projectleider Colin Puntman.

Om mogelijke teleurstellingen te voorkomen, wordt er geen vraagbundeling op poten gezet. Bright Access stelt dat de beschikbaarheid van glasvezel belangrijk is voor het vestigingsklimaat in een gemeente. Zeker voor bedrijven die zich willen gaan vestigen op een nieuw ontwikkeld bedrijventerrein is dat een factor van belang.

De gemeente Oost Gelre is een gemeente die bestaat uit de kernen Groenlo, Harreveld, Lichtenvoorde, Lievelde, Mariënvelde, Vragender en Zieuwent.

Dit artikel is 1323 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *