foto: gemeente Berkelland

Buitengebied Berkelland heeft over een halfjaar glasvezel

De planning voor de aanleg van glasvezel in Berkelland is bekend. Binnen een maand worden de eerste werkzaamheden gestart.

Bouwfonds CIF start voor 15 december 2016 met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Waarschijnlijk hebben de eerste bewoners in maart 2017 een werkende glasvezelaansluiting.

Deze zomer werd in het buitengebied van Berkelland met succes een vraagbundeling afgerond. De voorbereidingen voor de aanleg nemen alleen meer tijd dan aanvankelijk gedacht. Volgens de site GeesterenGLD komt dit vooral omdat er gelijk met de campagne van Berkelland, ook een aantal andere glasvezelcampagnes in andere gemeenten liepen. Dit heeft meer werk met zich mee gebracht dan het CIF heeft voorzien.

In de tijd tot de aanleg begint, worden ook de bedrijven op de bedrijventerreinen benaderd met een glasvezelaanbod. Afgelopen week hebben zijn al een aanbod gehad. Als ook bij de bedrijventerreinen 50% deelname gehaald wordt, dan worden ook de bedrijven voorzien van glasvezel. De deadline staat op 5 december.

foto: gemeente Berkelland

Dit artikel is 531 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *