Nieuws

Buitengebied Kop van Overijssel krijgt glasvezel

In het gebied de Kop van Overijssel is de grens voor het aantal aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied ruim gehaald.

Maandag 18 december sloot de inschrijving voor glasvezel die eind september werd gestart. Even leek het nog spannend te worden want in het weekend stond de teller nog op 48% aanmeldingen, er waren op dat moment nog 128 aanmeldingen nodig. Maar maandagavond meldde de site glasvezelbuitenaf dat 62% van de bewoners zich inmiddels heeft aangemeld. En dat is veel meer dan de benodigde 50% van de huishoudens.

De aanleg in de Kop van Overijssel gaat om ongeveer 6500 adressen in het buitengebied van de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Zwolle. De aanleg wordt verricht door investeerder CIF, aannemer Rendo en bewonersinitiatief BB-NoW.

De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders; Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van 15 euro of een eenmalige afkoop van 1900 euro.

Dit artikel is 6258 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén