Nieuws

Buitengebied rond Nijkerk krijgt in 2018 mogelijk glasvezel

foto: CIF glasvezel

De inwoners van het buitengebied van de Noordelijke Vallei en Veluwe Midden maken kans op glasvezel. Begin volgend jaar kunnen zij zich inschrijven voor een glasvezelabonnement.

Het gebied van Noordelijke Vallei en Veluwe Midden bestaat uit de buitengebieden van Putten, Nijkerk en delen van Apeldoorn en Barneveld. Het gaat in totaal om zo’n 2.600 adressen. Dat heeft investeringsfonds CIF bekendgemaakt, meldt Stad Nijkerk.

De inwoners kunnen bij vijf verschillende dienstaanbieders (Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe) terecht voor een glasvezelabonnement. Daarnaast betalen zij een vastrechtvergoeding van 12,50 euro per maand òf 1600 euro bij eenmalige afkoop.

Ook in Noord West Veluwe

Op dit moment loopt er een glasvezelcampagne van het CIF in Noord West Veluwe (Ermelo en Nunspeet). Als minimaal de helft van de bewoners in het gebied zich inschrijft voor een glasvezelabonnement, krijgen ongeveer 2.400 adressen een glasvezelaansluiting.

De aanpak in het gebied De Veluwe is in stukken gehakt omdat het graven van de geulen voor de kabels tijd kost.

In januari 2018 hoopt het CIF te kunnen aankondigen voor twee deelgebieden met zo’n 8.000 adressen op de Veluwe. Voor de zomer van 2018 geeft zij duidelijkheid over de resterende twee deelgebieden. Dat betekent dat de aanleg van glasvezel eind 2019 op de gehele Veluwe afgerond kan zijn.

foto: CIF glasvezel

Dit artikel is 2634 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén