foto: CIF

Buitengebieden rond Ede-Barneveld en Enschede krijgen glasvezel

In het buitengebied van Ede, Barneveld en Lunteren en het buitengebied van Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser
komt glasvezel. Dat is het resultaat van de vraagbundelingen die zondag afliepen.

Voor de aanleg was het nodig dat 50% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied zich aanmelden voor een glasvezelabonnement. Dat is in de Gelderse Vallei Midden ook maar net gehaald, zo laat de organisatie Glasvezel Buitenaf weten.

In de Gelderse Vallei Midden heeft 50,8% zich ingeschreven voor glasvezel. Dat is net genoeg om de werkzaamheden te starten in het buitengebied van Ede, Barneveld, Renswoude en een gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Scherpenzeel, zo bevestigt Glasvezel Buitenaf.

“Het is heel spannend geweest of we de 50% zouden halen. Maar dankzij het burgerinitiatief Lunteren.net, Coöperatie O-Gen, de inzet van de gemeente Ede en Barneveld, lokale verkopers en ambassadeurs in het gebied is het gelukt”, reageert Piet Grootenboer, directeur van het CIF (Glasvezel Buitenaf). “Er is veel werk verzet, er is knetterhard gewerkt door iedereen. Door het enthousiasme uit de regio komt er glasvezel.”

Twente

In Zuidoost Twente liep zondag ook de vraagbundeling van Glasvezel Buitenaf af. Daar werd een aanmeldpercentage van 60,3 gehaald. Dat betekent dus ook groen licht voor de aanleg van glasvezel voor de inwoners van het buitengebied uit Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser.

Het CIF start na de vakantie met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat eind 2018 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting heeft.

foto: CIF

Dit artikel is 1164 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *