CIF legt glasvezelnetwerk in Schiedam aan

SchiedamInvesteringsfonds CIF gaat in Schiedam een glasvezelnetwerk aanleggen. Daartoe hebben het Communication Infrastructure Fund (CIF) en de gemeente Schiedam dinsdagmiddag een overeenkomst getekend.

Het CIF is al eigenaar van het bestaande coax-kabelnetwerk in Schiedam en wordt tevens eigenaar van het nieuwe glasvezelnetwerk, zo is afgesproken.

In tegenstelling tot de netwerken van Reggefiber, kennen de netwerken van het CIF doorgaans maar één provider. Caiway, de huidige dienstenleverancier over het coax-kabelnetwerk, gaat ook over het glasvezelnetwerk in Schiedam televisie-, internet- en telefoniediensten aanbieden.

Start in september
De bouwwerkzaamheden starten in september en lopen door tot medio 2015. Alle bewoners van Schiedam worden binnenkort geïnformeerd door CIF over de planning en de werkzaamheden die de aanleg van het glasvezelnetwerk met zich meebrengt.

Het CIF is verantwoordelijk voor de aanleg van het nieuwe netwerk. Het Glasvezel Netwerk Schiedam (GNS), een samenwerking tussen BAM Infratrechniek Telecom B.V. en Van Gelder Telecom, zal de aanleg van het netwerk gaan uitvoeren.

Dit artikel is 3636 x gelezen

36 comments

 1. Nee he niet weer caiway! caiwat heeft al 1.6 miljoen gulden naar mijn mening van de mensen gestolen door de borg van de modems niet terug te betalen toen het over ging van kabelfoon naar caiway. En nu terroriseren ze nog steeds het netwerk!

   1. hi CIF bedankt voor de linke maar waarom beginnen jullie in de ketel in plaats van zuide wat hier voor me duer leg hij all moet ik 2 jaar gaan wachten tewijl hij 20m verder ligt ?? grt dave

    1. Hallo Dave,
     GNS (glasvezelnet Schiedam), de aannemer die in Schiedam het glasvezelnetwerk gaat aanleggen heeft de gemeente in wijken verdeeld. Zodat niet overal tegelijk wordt gewerkt. Diensten over glasvezel worden pas aangeboden wanneer heel Schiedam is aangelegd.

     1. hey cif schedam
      ik heb de vraag alls ik op de planing kaart kijk ben ik alls laatse aan de buurt wijk 8 maar alls ik postcode in voer staat er dit :Binnenkort wordt uw adres aangesloten op het glasvezelnetwerk. Uw woning valt onder gebied 1. Dit is belangrijke informatie wanneer u naar ons informatienummer 088 – 243 38 08 belt. Dan wordt u gevraagd of uw woning in gebied 1 of 2 valt.

      Vier weken voor aanvang van de werkzaamheden in uw straat ontvangt u onze glasvezelkrant. Hierin wordt alle informatie rondom de aanleg in uw wijk uitgelegd. Bij de krant ontvangt u ook een antwoordkaart, waarmee u zich kunt aanmelden voor een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk.

      welke is nouw waar en ik heb een info boekje gehad en aangemeld zouw dit beteken dat wijk 8 alls eerste aan de buurt is ?? dank u groetjes dave

     2. Hoi Dave,

      Wanneer je in de planningskaart zelf op wijk 8 klikt, zie je dat de werkzaamheden tussen kwartaal 1 van 2014 en kwartaal 1 van 2015 zijn.

      Het kan dus zijn dat begin 2014 de werkzaamheden bij jou in de straat beginnen, maar dit kan ook eind 2014 zijn.

      Het klopt dat je een introductiemailing hebt ontvangen. Alle bewoners die recht hebben op een gratis glasvezelaansluiting hebben deze mailing ontvangen. Vier weken voor voor aanvang van de werkzaamheden ontvang je een glasvelinformatiekrant, dit is een andere mailing dan dat je reeds ontvangen hebt.

      Je wordt dus binnen nu en een jaar aangesloten op glasvezel. Wanneer alle werkzaamheden in Schiedam zijn afgerond zal de dienstleverancier contact met je opnemen over de verschillende diensten.

     3. Lekker dat je straks een jaar naar een kastje in de meterkast hangt kan kijken en niet kan gebruiken en straks kan Caiway de toelevering van de glasvezel modems niet aan zit je nog langer te wachten kom maar op met de aansluiting

 2. Fijn dat het er komt maar uitermate storend dat er maar een aanbieder komt op de glasvezel. Via ADSL/telefoonkabel kan je vrij een aanbieder kiezen maar enige keuzevrijheid is bij kabel ver te zoeken en op glasvezel ook een utopie lijkt het.

  1. lool KPN WEET JE ZEKER DAT HET WERKT now nee heb nu 3 mande all storing geen stabielen verbinding srry hoor maar nee KPN is ook niet alls

  1. hey jos van es ik kan je vertellen dat er in loop van tijd wel aderen aanbieders zullen komt
   ik denk dat ik ook een verklaaring hebt voor: waarom eerst caiway zij betallen de kabel aansluiting en zijn beherder ze willen natuurlijk de geld terug verdienen logis ik verwacht na een jaar of 2 dat alls gedaan is zulen de ander ok op het glasvezel komen groetjes dave

 3. Fijn om te weten dat alleen Caiway door die CIF glasvezelkabel komt. Dat staat niet in de ronkende folder van CIF die ik onlangs in de bus kreeg. Toen Caiway de CAI van Schiedam overnam werden gelijk de prijzen verhoogd, waarop ik meteen aan Caiway heb laten weten dat ik geen klant werd. Die CIF glasvezelkabel hoef ik dus ook niet.

  1. Goedemiddag meneer/mevrouw Van Gent,

   Als de aanleg in heel Schiedam gereed is, zal Caiway als eerste provider op het netwerk televisie-, internet- en telefoniediensten gaan aanbieden. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk waardoor ook andere providers in de toekomst diensten via glasvezel aan kunnen bieden.

   1. Toch jammer. Caiway biedt enkel een alles in 1 pakket aan. Dat betekent dat ik al mij 4 HUMAX decoders weg kan donderen en nieuwe moet aanschaffen incl. nieuwe UTP kabels trekken door het hele huis. Ik wil TV gewoon via COAX en internet via glasvezel. Scheelt een hoop gedonder en tv via glasvezel biedt niet veel extra.
    Jammer dat CIF en Gem Schiedam zich weer door CAIWAY hebben laten ringeloren. Zal straks wel weer een omkoop schandaaltje in de krant komen denk ik 🙂

    1. Hoi Erik, je humaxen weggooien en je huis opnieuw bekabelen hoeft helemaal niet. Bij de caiway glaspakketten kun je ook gewoon TV blijven kijken via COAX. De glas lijn komt er dus gewoon extra bij en kan op je bestaande UTP bekabeling aangesloten worden naar de wifi router/pc’s etc.

 4. Op vrijdag 28-02 twee mensen van jullie binnengehad om te kijken hoe de aanleg moest. Zou van een van de heren een mail krijgen met verdere informatie, maar nog niets gezien.

 5. Voor de komende nieuwbouw in Schiedam, wordt het gelijk en ook automatisch meegenomen voor deze gratis glasaansluiting? Want toekomstige bewoners krijgen geen post van CIF, immers er moet nog worden gebouwd.

 6. Slechte service van GNS het zit zo ik woon op 223 en mijn onderhuis die staat al maanden leeg 225 dus er woon niemand ik heb maandag vrij genomen van werk voor de glasvezelkabel te plaatsen duh dus niet want de woon plus weet nergens van af van hun dus ik Woonplus bellen geef mij de sleutel van dat huis dan blijk ik er bij staan dus niet zeggen ze dus ik GNS bellen en leg het uit tegen hun zeggen ze gewoon van ja dát is pech hebben dat het u een snipperdag kost ik zeg gelijk van vergoeding zeg die mevrouw u ken gewoon weer gaan werken zeg ik gelijk van er is iemand anders voor mij in gevallen dus u krijg gewoon een nieuw afspraak als de sleutel van huis nr 225 is dan komen we bij u nou ik vindt dit een slechte service van Woonplus en GNS glasvezel schiedam ben berijd alles tedoen dus dit kost me gewoon een snipper dag waar ik niks aan hen gvd.

 7. Beste CIF, Ik lees hier het onderstaande.

  Als de aanleg in heel Schiedam gereed is, zal Caiway als eerste provider op het netwerk televisie-, internet- en telefoniediensten gaan aanbieden. Het glasvezelnetwerk is een open netwerk waardoor ook andere providers in de toekomst diensten via glasvezel aan kunnen bieden.

  Vanaf wanneer zullen andere providers zoals KPN worden toegelaten op het glasvezel netwerk.

  Ger
  Martin

  1. Beste Martin,

   De glasvezelnetwerken die CIF in beheer heeft, staan open voor verhuur aan meerdere aanbieders. Caiway is een voorbeeld van een aanbieder die gebruik maakt van het glasvezelnetwerk. Op dit moment is er nog geen andere partij die gebruik maakt van hetzelfde netwerk.
   CIF is echter geïnteresseerd in dienstenaanbieders die naast Caiway in willen stappen. Ook Caiway, als huurder van het netwerk, praat met andere leveranciers van diensten om zo meer partijen toegang te verlenen. Caiway verleent bijvoorbeeld al toegang aan Cbizz, een zakelijke service provider.

   Hartelijke groet,

   CIF Schiedam

   1. Caiway heeft cbizz al toegang gegeven haha.cbizz was caiway, hebben zich alleen als zakelijke kant afgestoten van caiway. dus ja logisch. wij van wc-eend…

    kom maar op XS4ALL voor die tijd wordt de glasvezel niet gebruikt.

  2. meschien over een jaar ofzo wat ze blijven maar zegen ciaway ciaway caiway en in de toekomts merdre providers

   come on cif vertel gewoon waar de mensen aan toe zijn
   kunnen we lente 2015 ook gewoon kpn nemen of moeten we een extra jaar wachten dat is wat de mense hier willen weten en niet caiway caiway caiway

  3. Na een hoop lezen op internet, kan ik nergens een stad / gemeente vinden waar CIF de kabels heeft aangelegd voor glas en waar een andere provider beschikbaar is dan CaiWay.

   Is hier een verklaring voor of is het zo als verwacht dat CIF de transportkosten zo kunstmatig hoog houd dat ze misbruik maken van hun monopolie positie binnen Schiedam.

   Wat er dan op neer komt dat als een Schiedammer internet wilt hij genoodzaakt is via ADSL, Sataliet of GSM een modem aan te sluiten.

   Daarom de vraag opnieuw,
   Wat worden de kosten voor de andere aanbieders en wanneer worden deze toegelaten?

 8. al twee jaar bezig met Caiway mbt glasvezel. Ik zou Glasvezel ready zijn sinds mei 2015…..iedereen in Schiedam zou glasvezel tot in de woning gratis verzorgd krijgen door CIF. Nu dus bijna twee jaar verder en nog steeds geen glasvezel. Wel een duur abonnement , aangezien ik mijn toenmalige abonnement bij Versatel had opgezegd . Dit alles omdat men mijn postcode als klaar had gezet, maar ik word gediscrimineerd omdat ik op een woonark woon. Nu komt men met de oplossing…….ZELF BETALEN.
  helemaal GEK GEWORDEN ZIJN ZE……Wat een service en van een bekrompen houding van CIF, dit gaat nog een staartje krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *