foto: gemeente De Ronde Venen

CIF wil glasvezel aanleggen in het buitengebied van De Ronde Venen

Investeringsfonds CIF wil in het buitengebied van De Ronde Venen glasvezel aanleggen, als blijkt dat er voldoende belangstelling is.

Dit jaar start er nog een vraagbundeling waarbij bewoners in het Rondeveense buitengebied zich kunnen inschrijven voor een glasvezelabonnement.

De Ronde Venen is de eerste gemeente in het westen van de provincie Utrecht waar de ontwikkeling van de aanleg van snel internet in een vergevorderd stadium is, zo stelt de gemeente zelf.

Vorig jaar heeft het bedrijf DICO Snel Internet Buitengebied geïnventariseerd hoeveel belangstelling er is voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Na een uitgebreide campagne gaf toen ruim 65% van de bewoners en bedrijven aan te willen beschikken over een snelle dataverbinding.

De inwoners van De Ronde Venen kunnen kiezen voor een glasvezelabonnement van de aanbieders Caiway, CBizz, Solcon en WeServe. Naast de gewone abonnementskosten, betalen zij een vastrechtvergoeding van 15 euro per maand ├▓f 1.900 euro bij eenmalige afkoop.

foto: gemeente De Ronde Venen

Dit artikel is 1215 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *