CIF in de Achterhoek

Driekwart van Aalten en Oost-Gelre wil en krijgt glasvezel

In het buitengebied van Aalten en Oost-Gelre krijgen bewoners en bedrijven in 2018 een glasvezelnetwerk. De grens voor glasvezel is er ruimschoots gehaald.

Afgelopen vrijdag werd de ondergrens van 50% deelname al gehaald, meldt de organisatie Glasvezel Buitenaf. Maandag 23 oktober sloot de inschrijving met een eindstand van 74% aanmeldingen.

Nu ook de 60% deelname is gehaald, zal investeringsfonds CIF niet alleen de inwoners en bedrijven in het buitengebied op het snelle netwerk aansluiten, ook krijgen 10 basisscholen in de gemeente Aalten en Oost-Gelre de beschikking over snel internet.

Betrokkenheid

Piet Grootenboer, directeur Glasvezel Buitenaf, is verrast door het hoge aanmeldpercentage. “We weten dat er behoefte is een goede breedbandverbinding en dat een ondergrens van 50% deelname haalbaar is. Maar hier speelt de betrokkenheid van de lokale bevolking bij maatschappelijke issues zoals goed onderwijs, een grote rol. Wij lossen dan ook met veel plezier onze belofte in om bij de basisscholen een glasvezelaansluiting te maken.”

Start werkzaamheden

Het CIF start begin 2018 met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Aalten en Oost-Gelre. De verwachting is dat eind 2018 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting heeft.

Na Aalten en Oost-Gelre is het de beurt aan het deelgebied Achterhoek Midden, een buitengebied met circa 5.000 adressen van de gemeente Oude IJsselstreek, delen van Bronckhorst, Doetinchem en Montferland.

Dit artikel is 3051 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén