Nieuws

Extra bijeenkomsten over glasvezel in gebied rondom Boxmeer

foto: Glasvezelgids

Hoewel de aanleg van glasvezel in het Land van Cuijk al enige tijd aan de gang is, leven er kennelijk nog veel vragen. Daarom hebben glasvezelcoƶperatie LVCNET en netwerkbeheerder E-Fiber besloten om nog extra informatieavonden voor bewoners te organiseren.

In het gebied van Cuijk, Boxmeer, Grave en omstreken worden nu de eerste woningen in de gemeente Cuijk voorbereid op de komst van glasvezel. Naar deze huizen werd een zogenaamde tube gelegd waardoor de glasvezelkabel wordt geschoven.

Volgens LVCNET zijn de vele vragen bij bewoners aanleiding om nog eens 5 informatiebijeenkomsten te organiseren. Deze worden gehouden in Sambeek (22 okt.), Vierlingsbeek (24 okt.), Beugen (28 okt.), Boxmeer (29 okt.) en Oeffelt (6 november).

Bij de aanleg worden niet alleen de woningen in de bebouwde kom, maar ook die in het buitengebied aangesloten, mits de huishoudens zich hebben aangemeld voor een glasvezelabonnement.

De aanleg in deze regio is in maart 2018 gestart. Waarschijnlijk worden in april 2020 de laatste glasvezelaansluitingen gerealiseerd.

Dit artikel is 531 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén