Ftth-council-Luxemburg-2016

FTTH Council Europe: de uitdaging is om de businesscase voor glasvezel te vinden

Als er nu onvoldoende in de aanleg van glasvezelnetwerken wordt geïnvesteerd, hebben we morgen te maken met een digitale kloof. Die waarschuwing heeft Edgar Aker, president van het FTTH Council Europe, deze week uitgesproken tijdens het jaarlijkse Europese congres over glasvezel.

Het FTTH Council Europe is bang dat er een scheiding zal ontstaan tussen die mensen die wel toegang hebben tot supersnel internet, en zij die dat niet hebben.

Met name in buitengebieden in heel Europa dreigen bewoners de toegang tot supersnel internet mis te lopen omdat telecombedrijven niet willen investeren in de aanleg van de netwerken in die gebieden. “We zeggen: Bouw het netwerk een keer, maar doe het dan wel goed.” Daarmee doelt hij op de aanleg van glasvezel tot aan de deur.

“De technologie is niet het probleem, maar het vinden van de juiste businesscase wel”, aldus Aker.

Glasvezel biedt volgens Aker veel kansen en mogelijkheden. Innovaties als smart steden, smart homes, 5G-netwerken, Internet of Things en Machine-2-Machine-communicatie, kunnen simpelweg niet goed uitgevoerd worden als er geen goede mobiele en vaste telecominfrastructuur aanwezig is.

Het FTTH Council Europe congres, dat dit jaar in Luxemburg is gehouden, is donderdag afgesloten.

Dit artikel is 1109 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *