Glasvezelcampagne Zuidoost Groningen gestart

Bewoners van een aantal kernen in Zuidoost Groningen kunnen zich sinds een paar dagen inschrijven voor een glasvezelabonnement.

De Maatschappij voor Breedband in Nederland, Mabin, is sinds 1 september gestart met een vraagbundeling in de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde. In totaal gaat het om de uitrol van glasvezel naar ongeveer 3.000 aansluitingen in het buitengebied.

Mabin Groningen werkt bij de glasvezelcampagne samen met de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal en de deelnemende gemeenten.

Als op 1 december minimaal 50% van de bewoners in het buitengebied zich heeft aangemeld, dan start Mabin Groningen in december 2017 al met de bouw van het netwerk.

Keuzes

De bewoners kunnen kiezen uit de glasvezelabonnementen van Solcon, Multifiber, Cbizz en WeServe.

Er zijn twee mogelijkheden om de glasvezelaansluiting te betalen: Of bewoners betalen éénmalig 100 euro en daarna 15 euro vastrecht per maand. Daarnaast komen de kosten voor een abonnement bij een serviceprovider. Een andere mogelijkheid is dat bewoners eenmalig 1815 euro betalen, plus de reguliere abonnementskosten bij de serviceprovider.

Dit artikel is 1236 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *