foto: Mabib

Glasvezelinitiatief voor buitengebied van Oosterhout

In het buitengebied van het Brabantse Oosterhout komt mogelijk glasvezel. In enkele kernen is een bewonersinitiatief gestart.

Als er voldoende aanmeldingen komen, kan er glasvezel worden aangelegd in Den Hout, Dorst, Oost-eind en delen van Oosterhout, schrijft BN Destem.

De initiatiefnemers hebben zich verenigd in de Werkgroep Glasvezel Den Hout waarbij ook vertegenwoordigers van de kerkdorpen Dorst en Oosteind zich hebben aangesloten.

Het glasvezelinitiatief is opgestart door vier inwoners van Den Hout. Een van hen legt in de krant uit dat het initiatief is ontstaan vanuit een zorgvraag. “We hebben hier een wijkzuster die ook online bereikbaar is en adviezen over zorg geeft. Veel ouderen willen daar gebruik van maken, maar in het buitengebied is dat lastig, omdat er geen goede kabels liggen. Veel mensen hebben alleen een koperen telefoonlijn. En dan kun je dit soort zorgprogramma’s niet binnenhalen. Zo zijn we de boer op gegaan en uiteindelijk bij het bedrijf Mabib terechtgekomen.”

De Werkgroep Glasvezel Den Hout werkt nauw samen met de gemeente. Als ongeveer 200 mensen uit Den Hout, Oosteind, Dorst en Oosterhout meedoen, zou de aanleg in september al kunnen beginnen.

Om bewoners te informeren over glasvezel, worden er op 18 en 20 april informatieavonden gehouden.

foto: Mabib

Dit artikel is 1725 x gelezen

One comment

 1. Geachte Heer/Mevrouw,

  Ik woon op camping de Eekhoorn, dit ligt vlak bij Dorst, maar valt onder de gemeente Oosterhout.
  Welke bijeenkomst zou ik dan bij moeten wonen?
  Er zijn zowiezo al 5 a 6 mensen alleen hier in het laantje geinteresseerd, op een camping van zo”n 450 huisjes…
  Tevens zou ik graag de tijd willen weten van het begin van de bijeenkomsten daar daar niks over vermeld wordt in het artikel in de stem,

  met vriendelijke groet,

  S. Crans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *