CIF in de Achterhoek, Nieuws

Glasvezelinschrijving in buitengebied Kampen-Zwolle opgestart

In het gebied de Kop van Overijssel is onlangs de campagne gestart om glasvezel in het buitengebied te krijgen. De inschrijving duurt nog tot 18 december.

Het deelgebied Kop van Overijssel bestaat onder meer uit de gemeenten Kampen, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. De buitengebieden daar tellen gezamenlijk ongeveer 6500 adressen.

De Kop van Overijssel is het laatste deelgebied in Overijssel, meldt de organisatie Glasvezel Buitenaf. En net als in de voorgaande deelgebieden, wordt er alleen glasvezel aangelegd, als minimaal 50% van de bewoners zich inschrijft voor een glasvezelabonnement.

Kosten

De inwoners kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders; Caiway, CBizz, Kliksafe, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een provider betalen de bewoners ook een vastrechtvergoeding. Zij kunnen kiezen tussen een maandelijks bedrag van 15 euro of een eenmalige afkoop van 1900 euro.

Om de bewoners in het deelgebied te informeren en hun vragen te beantwoorden, worden er zeven informatiebijeenkomsten gehouden.

Dit artikel is 4053 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén