Nieuws

Hoe richt je een breedbandinitiatief op?

Wat kunnen glasvezelinitiatieven leren van coöperaties die al jaren bezig zijn om glasvezel in buitengebieden te krijgen? Op woensdag 27 september komen vertegenwoordigers van GlaswebVenray en MiddenBrabantGlas vertellen over hun ervaringen en hun successen en missers.

Dit gebeurt op het evenement Samen Verantwoord Verbinden, georganiseerd door Relined Fiber Network, dat op 27 september bij datacenter BIT in Ede wordt gehouden. Tijdens de bijeenkomst, die gratis te bezoeken is voor mensen die actief (willen) zijn bij nieuwe breedbandinitiatieven, wordt onder meer uitgelegd hoe je een glasvezelinitiatief opzet.

Er worden ook enkele meer technische presentaties gegeven waarbij bijvoorbeeld wordt uitgelegd wat dark fiber is en waar glasvezelinitiatieven op moeten letten bij hun keuze voor netwerkapparatuur.

Verder worden er door Dialogic onderzoeksresultaten gepresenteerd over de uitrol van glasvezel in de buitengebieden. Ook zullen mogelijke businessmodellen besproken worden.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan nog steeds via de website van Relined Fiber Network. Hier vind je ook het volledige programma.

Glasvezelgids is mediapartner van het event Samen Verantwoord Verbinden.

Dit artikel is 2172 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén