Horst aan de Maas hoopt op glasvezel voor buitengebied

Krijgt het buitengebied van de Limburgse gemeente Horst aan de Maas nu wel of geen glasvezelnetwerk? Die vraag zal volgende week ongetwijfeld aan de orde komen.

Op dinsdag 3 februari organiseert de gemeente namelijk samen met de werkgroep Glasvezel voor iedereen’ een informatiebijeenkomst over glasvezel in het buitengebied.

Volgens de gemeente blijkt uit een reeds afgerond haalbaarheidsonderzoek dat het onder bepaalde voorwaarden mogelijk is om glasvezel te realiseren. Welke voorwaarden dat zijn, is niet exact bekend. Vrij zeker is dat er een minimum aantal huishoudens moet meedoen om de aanleg van het netwerk betaalbaar te houden.

Overigens duurt de discussie over de aanleg van glasvezel in het buitengebied al enkele jaren in de Limburgse gemeente. De kern van Horst aan de Maas werd in 2012 al door glasvezelbedrijf Reggefiber van glasvezel voorzien. De bewoners buiten de bebouwde kom doen sindsdien nog zonder snel internet.

Bewoners die meer willen weten kunnen terecht tijdens de informatiebijeenkomst die op 3 februari vanaf 20.00 uur wordt gehouden in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.

Dit artikel is 264 x gelezen

  1. Klasse.. de kosten zijn voor het aanleggen zijn maximaal 20 euro per maand.. dat lijkt veel maar is voor iedereen veel goedkoper dan dat ze nu hebben. je kan immers KPN telefoon en kabel, Canal Digitaal, opzeggen. Je hebt meer keuze uit meer abonnementen, Je krijgt er een verbinding voor terug die 10x of wel 30x sneller en stabieler is. Uiteindelijk ben je altijd voordeliger uit. !! Koper en kabel hebben hun tijd gehad. Glasvezel heeft strakst iedereen in Nederland. We kunnen het nu relatief goedkoop aanleggen. Een unieke kans voor Horst aan de Maas. Alles wordt HD en de Data wordt sneller.. dat gaat niet meer met het huidige systeem. Wie nu niet mee gaat komt met een data-problematiek te zitten.
    Dus NU op naar Glasvezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *