Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Nederland scoort hoog in de EU met glasvezel in buitengebieden

foto: Glasvezelgids.nl

Nederland doet het goed als het gaat om het aanleggen van glasvezel in buitengebieden. In Europa staan we op de derde plaats, na Malta en Zwitserland.

In Nederland is de dekking van glasvezel internet op het platteland de afgelopen twee jaar gestegen van 20 tot 28%. Dat meldt NL Connect op basis van een onderzoek van de Europese Commissie.

De Commissie liet onderzoeken hoeveel Europese huishoudens toegang hebben tot een snelle internetverbinding van 100 Mbit/s of meer. In Europa ligt dat percentage gemiddeld op bijna 51%. Ons land kent volgens de Commissie een dekkingspercentage van 98%.

Glasvezel is inmiddels voor bijna eenderde van de Nederlandse huishoudens beschikbaar. De kabel is met 95% nog veel beter beschikbaar. Ook in vergelijking met het Europees gemiddelde van 44% kabeldekking, scoort Nederland opvallend hoog. 

In Nederland wordt de laatste tijd vooral in buitengebieden glasvezel aangelegd, omdat daar de behoefte aan een breedbandinternetverbinding het grootst is.

Dit artikel is 3843 x gelezen
  1. E. Groen

    Iedere keer als ik weer iets lees over glasvezel, springen mij de tranen in de ogen. Overal wordt het aangelegd behalve gemeente Oldambt. Al 3x hier naast de boot gevallen met sneller internet. Nog steeds hier adsl 3mb snelheid. Anno 2017. Ja hoor glasvezel in de buitengebieden van prov Groningen. Te beginnen in de aardbevingsgebieden. 40 miljoen voor uitgetrokken. Als ze eindelijk hier zullen beginnen te graven is dat bedrag op. 4 de x naast de boot. Oldambt verbindt bestaat dat nog wel!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Thema door Anders Norén