Nederweert en Ermelo steunen actie voor glasvezel buitengebieden

Bewoners en ondernemers in het buitengebied moeten hun krachten bundelen om ervoor te zorgen dat er ook in hun omgeving glasvezel aangelegd kan worden.

Dat advies kregen de ondernemers en bewoners in de buitengebieden van Ermelo van de wethouder Esther Verhagen. Volgens haar is de aanleg van glasvezel van belang voor bedrijventerrein Veldzicht, de recreatieterreinen en de bewoners van de buurtschappen rondom Ermelo.

De wethouder kan volgens een lokale krant alleen namens de gemeente zeggen dat initiatieven van bewoners, zoals een vraagbundeling, worden ‘ondersteund’.

En dat is bijna letterlijk wat de VVD in Nederweert ook tegen de bewoners buiten de kernen van Nederweert, Budschop, Ospel en  Eind verkondigt.

Vorig jaar verzamelde de Initiatiefgroep Glasvezel Buitengebied Nederweert al meer dan duizend handtekeningen van geïnteresseerden en overhandigden deze aan de gemeenteraad.

Ook nu zit de initiatiefgroep niet stil en onderzoekt het nu mogelijkheden met meerdere partijen om glasvezel in het buitengebied gerealiseerd te krijgen, zo stelt Elly Scheepers-Dings van de VVD-fractie in Nedeweert. Om in het buitengebied goed te kunnen leven en werken is een snelle internetverbinding noodzakelijk, aldus de VVD’er.

De provincie zal mogelijk pilots voor de aanleg van glasvezel financieel gaan ondersteunen, zegt Scheepers-Dings. Inmiddels is aan een VVD-collega in de Provinciale Staten gevraagd om zich in te zetten voor glasvezelpilots in Nederweert.

Dit artikel is 471 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *