Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Overname Ziggo speelt overstap naar glasvezel in de kaart

Door de voorgenomen overname van Ziggo door Liberty Global stappen mogelijk meer mensen over op glasvezel.

Als de overname door het moederbedrijf van UPC wordt goedgekeurd, zal Ziggo een dochteronderneming worden van het Amerikaanse Liberty Global. En dat betekent volgens de NOS dat het voor de Amerikaanse inlichtingendiensten gemakkelijk wordt om data van Nederlandse klanten in te zien.

Privacydeskundige Thomas van Essen van SOLV Advocaten waarschuwt hiervoor. Amerikaanse bedrijven moeten op grond van de Patriot Act data afstaan die zij in hun bezit hebben of in hun bezit kunnen krijgen als de Amerikaanse geheime dienst daartoe een verzoek doet.

Nederlandse bedrijven hoeven alleen aan zo’n verzoek mee te werken als de Nederlandse wet dat ook toestaat. Dat geldt ook voor Nederlandse dochterondernemingen. Maar door de druk vanuit het Amerikaanse moederbedrijf kan het toch gebeuren dat het Nederlandse bedrijf de data geeft.

Als de overname doorgaat, heeft ongeveer 90 procent van de Nederlandse huishoudens een abonnement bij Liberty Global.

De beveiliging van online data en zorgen om de privacybescherming zijn mogelijk voor consumenten een extra argument om over te stappen naar glasvezel als dat mogelijk is.

foto: Ziggo

Dit artikel is 3807 x gelezen
  1. Wat een onzin, zeg!!

    Alsof het internetverkeer van glasvezel alleen in Nederland blijft. Dit is niet meer dan een grucht die de glasvezelproviders verspreiden omdat ze het in hun broek doen voor een grote kabelexploitant van een 100% vergelijkbaar netwerk. Het is net zo’n gerucht waarbij je bij glasvezel niet zou hoeven te delen. Dat is ook lariekoek. De samenvoeging van Ziggo en UPC leidt alleen maar tot voordelen voor de consument. De snelheden zijn al enorm en door het schaalvoordeel zal dat alleen maar leiden tot lagere kosten.

    • Ronald

      Wat een onzin schrijf jij John. Kabelboer Zigo?UPC verspreidt de onzin. Zij kunnen de snelheid niet garanderen omdat je deze met vele moet delen. Glasvezel is een rechtstreekse verbinding naar de PoP locatie waar een ieder zijn eigen glasvezelpoort heeft en de snelheid is hoger(ligt aan welk pakket je neemt)zowel up als down.

Geef een reactie

Thema door Anders Norén