Nieuws, Zakelijk

Provider CBizz neemt Your Fiber over

Glasvezelprovider CBizz neemt Your Fiber uit Overijssel over. CBizz wil tevens dat de bouw en uitrol van glasvezelnetwerken wordt versneld.

De overname volgt een maand nadat CBizz van investeerder Capitalmind een flinke financiële injectie had ontvangen.

CBizz voert naar eigen zeggen op dit moment een Buy & Build-strategie uit. “Dit houdt in dat de bouw en uitrol van glasvezelnetwerken wordt versneld en er een aantal middelgrote internetbedrijven met een focus op glasvezel zullen worden aangekocht. De aankoop van Your Fiber is hierin de eerste stap”, zo heeft CBizz dinsdag laten weten.

‘Samen sterker’

“Het samengaan met Your Fiber maakt ons als bedrijf sterker”, verklaart CBizz-directeur Sikko de Graaf. “De kracht van Your Fiber zit hem voornamelijk in de geavanceerde technische kennis en de specifieke, klantgerichte oplossingen die het bedrijf biedt.”

Your Fiber heeft een eigen backbone in Nederland die het zelf belicht en is -net als CBizz- gericht op het aanbieden van zakelijke glasvezelverbindingen. Your Fiber is gespecialiseerd in het aanbieden van glasvezel via de zogenoemde DWDM-techniek, waarbij één glasvezelkabel door meerdere lichtbronnen wordt benut waardoor de datasnelheid flink toeneemt.

Dit artikel is 4293 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén