Nieuws

Reeuwijk wil glasvezel want dat is milieuvriendelijker dan koper

Waar in de meeste gemeenten de komst van glasvezel vooral afhangt van de vraag of de financiering wel zal lukken, speelt in Bodegraven-Reeuwijk een heel andere discussie. Glasvezel zou namelijk milieuvriendelijker zijn dan de huidige kopernetwerken.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk ondersteunt de ontwikkelingen voor de komst van glasvezel omdat glasvezelkabels ‘heel wat milieuvriendelijker zijn dan koperverbindingen’, zo schrijft een plaatselijke site.

“De kabels wekken minder warmte op, er is minder isolatiemateriaal benodigd en het versturen van gegevens verbruikt minder energie. Daarnaast komen er geen giftige materialen in de grond en komt er bij het versturen van gegevens minder straling vrij. Glasvezelkabels zijn bovendien duurzamer dan koperverbindingen en de kans op brand neemt af omdat er alleen lichtsignalen, en geen elektriciteit, door de kabels gestuurd worden.”

Om die redenen steunt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk het glasvezelinitiatief Rekamverbindt. Er loopt nu een vraagbundeling in Reeuwijk-Dorp. En het college van B en W steunt daarom het initiatief van Reeuwijk-Dorp om het duurzaamste dorp van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te worden.

Dit artikel is 5062 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén