Ridderkerk is bang voor overlast van glasvezelaanleg

Het is een beetje een open deur, maar de gemeente Ridderkerk wil dat de aanleg van glasvezel leidt tot minimale overlast voor bewoners.
Dat heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) geantwoord op vragen in de gemeenteraad.

Dit jaar zal er waarschijnlijk een glasvezelnetwerk in Ridderkerk worden aangelegd. De gemeente is daarover in ‘vergevorderde’ onderhandelingen met de firma E-fiber.

Hoewel er nog geen sprake is van een contract of een opdracht om het netwerk aan te leggen, maakt de gemeenteraad zich nu al druk over de eventuele overlast voor bewoners, schrijft een lokale krant.

Voor de aanleg van glasvezel hoeft niet meer dan een sleuf van 20 tot 30 centimeter te worden gegraven. De verwachting is dan ook dat dit tot weinig overlast zal leiden. Desondanks zegt de gemeente na afloop nauwgezet controle uit te zullen voeren op het herstel van de bestrating in de originele staat.

De gemeente zou nu met E-fiber in gesprek zijn over de plaatsing van meerder pop-locaties, de verdeelstations voor de glasvezelaansluitingen.

Dit artikel is 3738 x gelezen

5 comments

 1. De gemeente Ridderkerk moet niet zeuren, destijds hebben ze alles verkocht aan die UPC oplichters waardoor je alleen voor een snelle verbinding bij hun terecht kon. Gelukkig woon ik 400meter van de KPN centrale en heb met VDSL2 een 60Mbit download verbinding, maar ja als IT-er wil ik ook rappe uploads kunnen uitvoeren. Dus opschieten gemeente Ridderkerk want over de onzinnige uitbreiding aan het Koningsplein hebben jullie mij als burger toch ook niks gevraagd.

  1. Niets te vinden over de aanleg van glasvezel.

   Gaat het nog gebeuren? Ik voel me elke maand opgelicht door Ziggo en KPN VDSL is geen optie, al zit ik 300 meter van de centrale af, het signaal gaat via allerlei omwegen en verdeelkasten, waardoor ik op ADSL snelheden uitkom en het bij regen een drama is. Mijn mobiele abonnement is nog sneller!

   Kan daarmee geen Netflix e.d. kijken. Ik word min of meer gedwongen elke maand veel te veel te betalen aan die uitmelkers van oud (coax) koper, dat met belastingcenten is aangelegd. Betaal nu evenveel voor TV en internet als dat ik begin 90’s aan huur voor mijn woning betaalde!!

   1. Dag Simon,

    Wat rot dat je met vdsl geen acceptabele snelheid kan halen. Ik zit trouwens bij Online dat gebruik maakt van het KPN netwerk. Zou net als jij ook geen hoge snelheid mogen hebben volgens hun, maar ja het is wel zo.

    Het antwoord op je vraag staat hieronder.

    De kosten voor de aanleg van glasvezel hebben pas zin bij ca 60% van de inwoners. Dit heeft met het volgende te maken, de gemeente geeft een opdracht aan een glasvezelfbedrijf. Dat bedrijf dient dan aan een aanvraag te doen bij de gemeente om te mogen graven in de straten. Daarvoor betalen ze dus veel geld, en dat willen ze niet.

    Dus zal een dergelijk bedrijf een redelijke offerte doen om die kosten al niet te hoeven dragen. Het slaat ook nergens op, je zegt toch ook niet tegen een stratenmaker jij mag een straat aanleggen maar voor het plaatsen van de stenen moet je betalen per m2, dan zal de offerte nogal hoog uitvallen!

    De reden dat ze moeten betalen voor de het graven heeft te maken met het feit dat gemeente dan onderhoud moet uitvoeren omdat dan namelijk stenen zullen verzakken en dat kost natuurlijk weer inzet van personeel. Maar heb jij wel eens een mannetje van gezien van de gemeente die stenen in jouw straat komt ophogen, ik nog nooit zo lang ik hier woon.

    Er is trouwens al overal glas in Ridderkerk van Ziggo en KPN maar ze willen vanuit die wijkcentrales niet de de zogenaamde “last-mile” verglazen.

    Tja ik vraag me ook af hoe je kunt praten van eerlijke marktwerking als je dit niet toestaat.

 2. Wordt hoog tijd dat Ridderkerk glasvezel krijgt, zodoende de consument vrije keus heeft en niet met die ziggo mafia opgescheept zit. glasvezel JA GRAAG!

 3. Leuk die glasvezel in Ridderkerk, maar geen keuze wie je provider gaat worden: keuze uit 2 providers (totaal onbekend) en vervolgens mag je zelf overal je email-adres gaan wijzigen. Gemeente Ridderkerk is zeer slecht in onderhandelen met kabelaars en moet absoluut niet toestaan dat er twee partijen monopolistisch op het glasvezel komen te zitten voor de bewoners! Vrijheid in keuze moet je hebben wat de Gemeente Ridderkerk moét afdwingen in dit contract. Wat dit aangaat loopt Gemeente Ridderkerk écht achter de feiten aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *