Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

UPC biedt meer snelheid in strijd tegen glasvezelconcurrentie

Bijna een op de vier klanten van UPC heeft een internetsnelheid van 120 Mbit/s. En vanaf april is voor alle klanten in het verzorgingsgebied 200 Mbit/s beschikbaar.

UPC zet in op het verhogen van de internetsnelheden want het bedrijf voelt de druk van concurrenten toenemen, zo stelt het bedrijf in de jaarcijfers.

Door de aanhoudende concurrentiedruk daalde de omzet in een jaar tijd licht van 955,6 miljoen euro in 2012 naar 935,3 miljoen euro in 2013. Die druk komt steeds minder van andere kabelaars, aangezien het moederbedrijf van UPC een overnamebod op Ziggo heeft uitgebracht. Ook stelt de concurrentie van ADSL-providers niet veel voor omdat de snelheden niet vergelijkbaar zijn met de kabel. De meeste concurrentie komt dus uit de hoek van de glasvezelaanbieders.

Het aantal internetabonnees steeg licht van 1.025.000 aan het einde van 2012 tot  1.068.000 eind 2013. Dat is een stijging van ruim 4 procent.

Volgens UPC loopt de uitrol van wifispots volgens planning. Vanaf april kan UPC al haar internetklanten op meer dan 500.000 plekken in haar verzorgingsgebied toegang tot draadloos internet bieden. De beschikbaarheid van 200 Mbit/s internetsnelheid in het gehele verzorgingsgebied is ook in april compleet. Tot slot wordt er nog gewerkt aan de introductie van online tv-kijken voor Android-devices.

Dit artikel is 2790 x gelezen
  1. In welk gebied wordt dit precies uitgerold?

Geef een reactie

Thema door Anders Norén