Nieuws, Onderzoek

Welke wijken hebben wel glasvezel?

Altijd al benieuwd geweest naar welke straten of wijken in uw omgeving glasvezel hebben? Met de nieuwe website BreedbandAtlas is dat voor iedereen tot op straatniveau te bekijken.

De website die deze week is geïntroduceerd, is een initiatief van onderzoeksbureau Stratix. Met de website wil Stratix een breed publiek inzicht geven in de beschikbaarheid van snel internet in Nederland, zo stelt het bureau.

Er wordt gebruikgemaakt van een database met gegevens over de actuele breedbanddekking in Nederland voor consumenten en bedrijven. Een deel van die informatie stelt Stratix nu dus publiek beschikbaar.

BreedbandAtlas werkt een beetje zoals Google Maps. De bezoeker kan inzoomen en de kleur geeft aan welke breedbandvoorziening er beschikbaar is. De interactieve kaart, op basis van GeodanMaps, toont op pandniveau het snelste vaste verbindingstype (koper, coax of glasvezel) voor consumentenbreedband en de hoogst leverbare (download-) internetsnelheid over die verbinding. Ook is het mogelijk om de situatie in beeld te brengen voor een postcodegebied, woonplaats of gemeente.

Dit artikel is 3333 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén