Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

‘Ziggo is duurder en biedt minder snelheid dan HSLnet-providers’

Glasvezelaanbieders winnen het zowel op prijs als op snelheid van de kabelaanbieders. Dat is de conclusie van een vergelijking die de glasvezelcoöperatie HSLnet heeft uitgevoerd. Ziggo is duurder en biedt minder snelheid dan de providers die hun diensten aanbieden op het glasvezelnet van HSLnet, in Heeze en Leende.

HSLnet heeft op een rijtje gezet wat de up- en downloadsnelheden en prijzen zijn van de glasvezelproviders die op het netwerk van HSLnet actief zijn en die vergeleken met het aanbod van Ziggo. De conclusie is dat Ziggo ’behoorlijk wat duurder en minder snel is dan de drie HSLnet-providers Plinq, VAIBR en TriNed’.

De aanbieders op het kopernetwerk (DSL) zoals KPN, XS4All en Telfort blijken weliswaar iets goedkoper te zijn dan de HSLnet-providers, maar die bieden niet de hoge snelheden die de DSL-aanbieders bieden.

Volgens HSLnet bieden de genoemde HSLnet-providers (Plinq, VAIBR en TriNed) up- en downloadsnelheden van 500 of 1000 Mbit/s. Uit regelmatige speedtests door HSLnet blijkt dat deze snelheden ook daadwerkelijk geleverd worden. “Ziggo biedt op haar site als snelste pakket: 400 Mbit/s down, 40Mbit/s up. Er is bij Ziggo echter geen postcodecheck mogelijk om na te gaan of ze deze snelheden daadwerkelijk kan leveren.”

Dit artikel is 3306 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén