Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo: meer internetklanten dankzij snelheidsverhoging

De snelheidsverhoging van de internetpakketten (tot 150 Mbps) die Ziggo halverwege 2013 heeft doorgevoerd, lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen. Het aantal internetklanten van de kabelaar is vorig jaar met 6 procent (104.000 klanten) gestegen tot 1,86 miljoen.

Die groei is volgens het bedrijf te danken aan de toegenomen vraag naar All-in-1-abonnementen (tv, telefonie en internet), de verhoging van de internetsnelheid en de uitrol van Ziggo Wifispots. Toch daalde de omzet van de consumententak vorig jaar met 0,6 procent tot 1,423 miljard euro. Dat staat in het jaarverslag over 2013 dat Ziggo vorige week heeft gepubliceerd. 

In het verslag staat verder dat Ziggo op dit moment overal in het spreidingsgebied internetsnelheden tot 150 Mbps kan leveren. Met de huidige techniek zou dat zelfs opgevoerd kunnen worden 400 Mbps, maar dat doet het bedrijf niet. Ziggo monitort naar eigen zeggen continu de behoefte aan internetsnelheid en past daar de abonnementen op aan.

Minder upload
Bovendien is Ziggo, zoals Glasvezelgids in september schreef, van mening dat consumenten niet zitten te wachten op een hogere uploadsnelheid. Daarom wordt die in de snelste pakketten (150/15 Mbps) nog gelimiteerd tot maximaal 15 Mbps. “Onze internetsnelheden zitten op een lijn met die van de glasvezelaanbieders”, beweert het bedrijf. Juist glasvezel staat erom bekend dat de up- en downloadsnelheden wel altijd gelijk zijn.

De woordkeuze van Ziggo in het jaarverslag past echter bij de strategie van Ziggo. Vorig jaar lanceerde de kabelaanbieder een harde strijd met glasvezelproviders. Ziggo werd onlangs nog op de vingers getikt door de Reclamecode Commissie voor een misleidende marketingcampagne in gebieden waar glasvezel door glasvezelbedrijf Reggefiber wordt aangelegd.

foto: Ziggo

Dit artikel is 2496 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén