Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo start felle campagne tegen glasvezel

Ziggo is een hevige strijd met netwerkbedrijf Reggefiber gestart. Volgens Ziggo verspreiden Reggefiber en andere netwerkbedrijven misleidende berichten over glasvezel.

De publiciteitscampagnes voor de aanleg van glasvezelnetwerken gaan veel te ver, vindt Ziggo. Met beweringen als ‘het huidige kabelnetwerk is niet toekomstbestendig’ wordt geprobeerd om zoveel mogelijk huishoudens te laten overstappen op glasvezel omdat alleen dan de aanleg doorgaat.

Maar consumenten worden daarbij verkeerd geïnformeerd, zo heeft Ziggo maandag tegenover de NOS gezegd. De bewering van glasvezelbedrijven dat het huidige kabelnetwerk niet toekomstbestendig is, is onterecht, aldus Ziggo. “Het internet zal met glasvezel niet beter zijn dan dat wat je nu hebt”, stelt Erik van Doeselaar van Ziggo.

In de gebieden waar de kabelaar actief is, start Ziggo nu een campagne waarbij consumenten wordt opgeroepen om niet voor glasvezel te kiezen.

Reggefiber wil tegenover de NOS niet reageren op het aangekondigde publiciteitsoffensief van Ziggo. “Wij concentreren ons liever op ons eigen verhaal”, aldus een woordvoerder.

Dit artikel is 2787 x gelezen

Geef een reactie

Thema door Anders Norén