foto: Mabib

Na de zomer start glasvezelaanleg in Oosterhout

De Maatschappij voor Breedband in Brabant (Mabib) start na de zomervakantie met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Oosterhout.

Opvallend is dat het gebied waar Mabib glasvezel gaat aanleggen binnen het gebied valt waar Midden-BrabantGlas ook aanwezig is. Mabib wil aansturen op samenwerking met Midden-BrabantGlas om zo de overlast voor de burgers en bedrijven te beperken, aldus Mabib.

De gemeente Oosterhout en Mabib tekenden in maart van dit jaar een overeenkomst met afspraken over de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Oosterhout (Den Hout, Oosteind, Dorst meegerekend). Daarna konden de inwoners van het genoemde buitengebied zich inschrijven voor glasvezel.

Uiteindelijk heeft meer dan 55% van de inwoners van het buitengebied van Oosterhout zich hebben aangemeld voor glasvezel van Mabib. Dit was ruim voldoende om met de aanleg van een glasvezelnetwerk te starten. Waarschijnlijk zullen de huishoudens en bedrijven al met de jaarwisseling gebruik kunnen maken van de (zeer) snelle internetverbinding.

Dit artikel is 1110 x gelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *